Free cookie consent management tool by TermsFeed Dewey Läskstänger Gevär Aluminium (Copper Eliminator) - Vapenvårdsbutiken
Hem » Läskstänger » Läskstång Copper Eliminator

Läskstång Copper Eliminator

Deweys läskstång Copper Eliminator har samma nylonöverdrag som tidigare men gängan längst fram är i aluminium istället för mässing. Stängerna har också en hongänga 8/32 vilket innebär att borstar passar direkt i stången och ingen borstadapter behövs.
Dewey tagit fram en serie produkter som är tillverkade i aluminium i stället för mässing. Ammoniakbaserade solventer angriper även den koppar som finns i mässingslegeringen på stänger, borstadaptrar och jaggar. Detta kan medföra att draglappen indikerar att det finns tombak (koppar) kvar i pipan under vapenvården trots att pipan är ren. Med produkter i aluminium tar man bort denna eventuella felkälla och vet med säkerhet att pipan är ren från tombakavlagringar.

OBS! ALU stängerna har en annan gänga än Deweys standardstänger. ALU stängerna har en 8/32 gänga vilket innebär att vissa Deweyprodukter ej passar tillsammans med denna stång, till exempel standardjaggarna och VFG adaptrar.